Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSănătateSocialUltima ora

Miroase a canal de 45 de ani

Locuitorii din zona CAM se plâng că în zona situată peste drum de fabrica de pâine și lângă fosta piață, care se află în paragină în prezent, se confruntă de ani de zile cu o problemă gravă a mirosului de canalizare. Aceasta este acoperită de niște table albastre, însă măsura improvizată nu reușește să atenueze mirosul insuportabil care este emanat din canalizare.

Cetățenii din zonă au semnalat această problemă, însă până acum nu s-au luat măsuri concrete pentru rezolvarea situației, aceştia declară că nu s-a făcut nimic în acel loc timp de 45 de ani. Mirosul puternic  de fecale afectează calitatea vieții locuitorilor și creează un disconfort major, mai ales în zilele călduroase. De asemenea nu este singurul loc din oraş de unde este emanat un puternic miros de canal, în zona unde este situat sediul ApaRegio, în fiecare zi călduroasă, în apropierea caselor, este emanat un miros foarte puternic de canalizare, pe care locuitorii trebuie să îl suporte , conform cercetărilor, este vorba despre acelaşi curs de apă, Hodinău, care se revarsă până în Jiu.

Cetăţenii spun că nu mai au speranţă că se va schimba ceva.

Traian Pătrăşcoiu a fost căutat la sediul ApaRegio, dar acesta a fost de negăsit, iar o angajată care părea deranjată de echipa GorjTV spune că acesta trebuia anunţat înainte.

După căteva zile Traian Pătrăşcoiu ne oferă un punct de vedere, şi spune că este vorba despre un curs de apă codificat, Hodinău, al cărei îndatoriri sunt împărţite între Apele Române şi Primăria Municipiului Târgu Jiu. El spune că mirosul urât din zona ApaRegio, este cauzat de acelaşi curs de apă. El susţine că a avut discuţii anul trecut cu viceprimarul oraşului legat de acest aspect.

Viceprimarul Gabriel Coica spune că nu este el cel care a vorbit cu directorul ApaRegio, iar viceprimarul Bogdan Bejinaru nu îşi aduce aminte să fi avut discuţii cu Traian Pătrăşcoiu şi spune că nu cunoaşte situaţia.

Primarul Marcel Romanescu susţine că “tot ce înseamnă canalizare şi alimentare cu apă…este în administrarea societăţii ApaRegio” invocând legea.

L-am contactat şi pe Directorul Gărzii de Mediu, Gheorhge Sanda, care ne-a oferit nişte lămuriri. Acesta ne spune că sunt mai mulţi posesori de canal, şi propune soluţii. El susţine că trebuie delimitată administraţia şi că e şi treaba primăriei, şi treaba ApaRegio şi treaba celor care au construit.

El mai spune că nu au existat sesizări deşi mirosul persistă de 45 de ani, conform spuselor cetăţenilor. El mai susţine că primăria ar trebui să aibă un proiect şi că trebuie să îşi delimiteze fiecare atribuţiile.

Traian Pătrăşcoiu, după răspunsul lui Romanescu ne spune că ar trebui contactat Claudiu Vijulan Şef Birou la Administraţia Bazinală De Apă Jiu şi Ionuţ Jilăveanu, Director la Direcția Investiții și Gospodărie Comunitară, pentru mai multe informaţii.Vijulan spune că nu ştie despre ce este vorba , nu cunoaşte subiectul, nu vrea să se bage şi că cei responsabili ar trebui să îşi rezolve problemele între ei. De asemenea, Ionut Jilăveanu, ne spune că este în concediu şi ne trimite mai departe la Raul Chiriac care este şeful Serviciului de Investiţii de la Primăria Târgu Jiu.

Contactat telefonic, Raul Chiriac a declarat că nu intră în competența lui această situație. Problema canalizării neadecvate, lăsată neadresată timp de ani de zile, ridică întrebări serioase cu privire la gestionarea infrastructurii urbane și la reacția autorităților față de problemele cetățenilor. Cine se ocupă de administrarea acestui canal? Momentan nu avem un răspuns cert, dar îl vom afla. Locuitorii speră că această situație va fi remediată cât mai curând, prin intervenții corespunzătoare care să asigure un mediu sănătos și curat în zona lor.

Articole similare

Back to top button