Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Continuă războiul cu ciorile din Târgu Jiu

Turiștii care ajung în Parcul Central din Târgu Jiu sunt terorizați de ciori. Pe lângă zgomotul infernal, păsările fac și o mizerie de nedescris. Oamenii se plâng și roagă autoritățile locale să ia măsuri și să stârpească ciorile care se înmulțesc pe zi ce trece.

Parcul Central din Târgu Jiu, care adăpostește Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, două dintre operele lui Constantin Brâncuși, este invadat de ciori. Autoritățile locale nu au reușit să alunge păsările spre disperarea turiștilor care se tem că după o plimbare prin parc se pot alege cu hainele pătate.

Ciorile nu fi alungate asa de ușor. Autoritățile au apelat la fel și fel de metode, dar în zadar. Cuiburi distruse de pompieri cu un tun cu apă, aparate cu ultrasunete montate în Parcul Central, nimic nu a dat roade. Municipalitatea își pune speranțele într-un proiect de modernizare al Parcului Central, care prevede tăierea mai multor copaci și plantarea altor specii de pomi care nu permit formarea cuiburilor. Ciora este protejată de lege, iar în ultimii ani autorităţile din mai multe oraşe s-au trezit neputincioase în faţa problemei.

Articole similare

Back to top button