ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Camere implantabile pentru bolnavii de cancer

Vești extra ordinare pentru pacienții oncologici din Gorj! După un an de eforturi din partea reprezentanților Asociației Bolnavilor de Cancer, cei care suferă de această maladie vor beneficia în sfârșit de dispozitivele denumite ”camere implantabile” care îi va ajuta foarte mult în administrarea tratamentului citostatic pe termen îndelungat. Au fost achiziționate nu mai puțin de 30 de porturi implantabile.

Bolnavii de cancer din județul Gorj vor beneficia de camera implantabile pentru o administrare mai ușoară a administrării citostaticelor.  Aceste dispositive au fost deja achiziționate. Aceste camere implantabile nu sunt decontate de Sistemul Sanitar din România, este decontat doar serviciul de montare al acestora. La bolnavii de cancer, vasele se necrozează din cauza înțepăturilor frecvente pentru administrarea citostaticelor.

Camerele implantabile se montează gratuit de către medicul chirurg la recomandarea medicului curant.

Această veste minunată reprezintă o victorie importantă în lupta împotrivă traumelor produse de cancer și un pas semnificativ spre o normalitate în care toți pacienții au acces la îngrijire medicală de calitate.

Articole similare

Back to top button