ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Parcul Narcise, inaugurat

Inaugurarea oficială a Parcului Narciselor a avut loc sâmbătă, 11 mai, odată cu deschiderea festivalului de reconstituire istorică, acolo unde sute voluntari costumați au venit din toată țara pentru a participa la acest eveniment.

Toate rupele participante au fost prezentate în discursul de deschidere a festivalului de sămbătă. În Parcul Narciselor au fost instalate corturi în care asociațiile s-au desfășurat ateliere militare și meșteșugărești, precum prelucrare metal, prelucrare os, prelucrare lemn, olărit, monetărie, jocuri romane. Un reprezentant al asociatiei Carpii Liberi a explicat cum arăta un preot în perioada geto-dacilor și cateva arme de pe timpuri pe care dacii le foloseau în timpul bătăliilorcu romanii.

Un reprezentant al altei asociații, Historia Renascita spune că au participat la peste 200 de evenimente de acest gen și spera ca Rhabon Fest să capete radăcini și să se desfășoare în fiecare an în Gorj.

Pe parcusul zilei participanții au asistat la demonstraţii militare ale trupelor, urmate de dansuri antice, dar și lupte de gladiatori.Oamenii au fost impresionați și copii s-au bucurat foarte mult să vadă obiceiurile strămoșilor noștri și cum trăiau oamenii pe timpul dacilor și romanilor

Mii de persoane din tot județul au participat la eveniment.

 

Articole similare

Back to top button