ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Romanescu, contracte cu dedicație către rude

Primarul municipiului Târgu Jiu este acuzat că a atribuit contracte de circa 100 de miliarde de lei vechi, cu încredințare directă, către rude. Este vorba despre firmele deținute de verișorii edilului, care au încasat sume colosale din momentul în care Romanescu a preluat funcția de primar. Întrebat despre acest aspect, Romanescu susține că atâta vreme cât lucrările sunt unele de calitate nu contează către ce firme sunt atribuite.

Contractele atribuite prin încredințare directă celor două societăți deținute de verișorii primarului de la Târgu Jiu, respectiv Sichitiu Vasile Valentin și Sichitiu Ileana, derulează lucrări de instalații electrice. Conform jurnalistilor de la presaliberăonline, cifrele de afaceri ale celor două societăți sunt realizate aproape exclusiv din banii municipiului Targu Jiu. Primul contract a fost atribuit rudelor de la Rugi fix când a preluat mandatul de primar. Marcel Romanescu susține că nu cunoaște numele firmelor și că are specialiști care se ocupă de acest departament.

Primarul Marcel Romanescu susține că putea să atribuie contracte și către frați atâta vreme cât lucrările sunt făcute ca la carte.

Firmele verișorilor lui Romanescu s-au ocupat și de lucrări privind iluminatul public în mai multe cartiere din municipiu.

 

Articole similare

Back to top button