ActualitateCulturaPoliticaSliderSocialUltima ora

(FOTO) Școli lăsate în paragină

Școlile din localitățile din Gorj au devenit adevărate ruine. Din lipsă de elevi, unităţile de învăţământ au fost lăsate de izbeliște de autoritățile locale, iar elevii  sunt trimiși zilnic la alte şcoli din apropiere. Clădirile puteau fi folosite în alte scopuri, dar pentru că nimeni nu s-a mai interesat de soarta lor, au devenit adăpost pentru petrecăreții din sate și mai sunt folosite doar din patru în patru ani, când sunt alegeri și sunt amenajate în aceste școli dezafectate secții de votare. O astfel de situație regăsim și la Bălești.

Comuna Bălești din județul Gorj este campioană la capitolul școli lăsate în voia sorții. Una dintre unitățile de învățământ lăsate de autoritățile locale în paragaină se află în satul Tălpășești. Aici, ultimul clopoţel s-a auzit în urmă mai bine de un deceniu, iar acest lucru se vede, la fiecare pas. Consilierul liberal, Daniel Horcea, și candidatul PNL Gorj la funcția de primar al comunei Bălești, vrea să readucă la viață aceste școli, iar elevii să nu mai fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a învăța la alte unități de învățământ din alte localități.

Alt sat, o altă școală, însă aceeași nepasare.

Sălile de clasă au devenit acum loc pentru petrecăreții din sat.

Până atunci, singurele încăperi din şcoală rămase în picioare sunt folosite o dată la 4 ani, pentru secţia de votare.

Oamenii abia își mai aduc aminte când în aceste scoli a sunat clopoțelul ultima oară. 

Școlile aflate într-o stare avansată de degradare se află în administrarea Primăriei, dar după plecarea elevilor, autoritățile locale nu au mai considerat ca ar fi mai putea fi utile. Primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, recunoaște că unitățile de învățământ mai sunt folosite doar pentru desfășurarea procesului electoral.

Trist este faptul că autoritățile locale nu au fost în stare nici măcăr să doneze materialele didactice care se află în școli printre munții de  gunoaie.

https://youtu.be/MmldCRbi0xY

Articole similare

Back to top button