CulturaActualitatePoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Alertă în spitale! Gorjeni, înțepați de căpușe!

Este alertă în spitale! Au apărut primele victime ale căpușelor. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au prezentat deja peste 10 persoane mușcate de aceste insecte. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că este foarte important să fim atenți atunci când ieșim în aer liber, mai ales în zonele cu vegetație. Specialiștii spun că, în perioada următoare, se așteaptă la un val de pacienți înțepați de căpușe.

Numărul persoanelor mușcate de căpușe care ajung la spital a crescut în ultimele zile. La Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului din Târgu Jiu, de exemplu, 12 persoane au solicitat îngrijiri de specialitate după ce au fost înțepate de insecte.

Mușcați în trecut de căpușe, unii au ajuns la spital, altii s-au tratat acasă. Oricum, oamenii spun că primăvara se feresc cum știu mai bine să nu fie înțepați de insecte.

Cei mai expuşi sunt copiii care se joacă pe spațiile verzi din parcuri. Medicii spun că oamenii trebuie să fie foarte atenți, atunci când ajung în zone împădurite sau în parcuri, în special acolo unde iarba nu a fost cosită.

Articole similare

Back to top button