ActualitateSănătateSliderSocialUltima ora

Populația României, în scădere

Populația României continuă să scadă. În timp ce numărul deceselor continuă să crească, numărul nașterilor este în scădere. Finalul anului 2023 a înregistrat aproape de două ori mai multe decese decât nașteri. Tinerii dau vina pe legislația din România, care nu îi sprijină financiar pe cât ar trebui. Astfel, veniturile minime pe care le încasează îi determină să renunțe la ideea de a mai da naștere unui copil.

Ultimele luni ale anului 2023 au înregistrat o scădere îngrijorătoare a numărului de nașteri, pe când la polul opus, numărul deceselor înregistrează o creștere fulminantă. În Gorj, procentele natalități scad de la an la an, după spusele medicilor Spitalului Județean Gorj.

Oamenii cred că acest lucru este îngrijorător.

Natalitatea a scăzut semnificativ în România. În primele 11 luni ale anului trecut au fost aduși pe lume aproape 158.000 de bebeluși. Perioada pandemiei a fost una care a îngenunchiat procentul nașterilor din țara noastră. Contextul pandemic, economic, schimbarea priorităților, toate acestea se pare că au dus la aceste date negative pentru România.

Articole similare

Back to top button