ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Alertă de gripă aviară în Gorj!

Este alertă de gripă aviară în Gorj!

După ce mai multe lebede au fost găsite moarte pe lacul de acumulare a râului Jiu, analizele făcute de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare au confirmat focarul de gripă aviară. Testele au fost trimise la București, iar rezultatul a fost unul pozitiv. În aceste condiții, autoritățile sunt nevoite să ia măsuri împotriva răspândirii virusului.

Două lebede moarte au fost ridicate de inspectorii sanitar-veterinari, cu sprijinul pompierilor, la sfârșitul săptămânii treute, de pe un lac de acumulare din municipiul Târgu Jiu.

Păsările ocrotite de lege au fost zărite de trecători. Ei au fost cei care au remarcat imediat prezenţa lebedelor moarte pe luciul apei si au anunțat imediat autoritățile.

Leșurile au fost predate Direcţiei Sanitar Veterinare, pentru efectuarea de teste. Probele au fost trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar rezultatele arată că păsările au murit de gripă aviară.  Acum, păsările care trăiesc pe lac sunt monitorizate de medicii veterniari pentru ca focarul să nu se extindă.

 

Citeste si:

Tânăr căutat de poliție

Reținut după bătaie

Impozit zero pentru familii cu salariul minim

Articole similare

Back to top button