Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSănătateSliderSocialSportUltima ora

Klaus Iohannis a dat liber la comasare

Klaus Iohannis a dat undă verde pentru comasarea alegerilor. Președintele României a spus ferm că nu se opune comasării. Declarațiile au fost făcute în Parlamentul European. Șeful statului a precizat că prezentarea românilor la cele patru runde de alegeri ar fi greu de gestionat.

Președintele Klaus Iohannis a spus, din nou, că nu este împotriva comasării alegerilor din acest an, pentru că, în opinia lui, patru runde de alegeri ar fi prea mult. Șeful statului a cerut Guvernului să identifice soluțiile pentru ca acest demers să respecte Constituția.

Președintele României a precizat că este nevoie de eforturi pentru a crește ” încrederea cetățenilor în ceea ce face Uniunea”.

Alegerile europarlamentare vor fi cel mai probabil comasate cu alegerile locale. Ceea ce înseamnă că în aceeaşi zi, pe data de 9 iunie, românii vor ieşi la urne şi vor vota noii deputaţi din Parlamentul European, primarii şi şefii de Consilii Judeţene. Urmează ca, în luna decembrie, alegerile parlamentare să fie comasate cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Calendarul urmează să fie însă  validat mâine într-o ședință a coaliției.

Articole similare

Back to top button