ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderUltima ora

Alertă în spitale din cauza virusului gripal

România este în pragul unei noi epidemii după cea de rujeolă. Cazurile de gripă au explodat, la nivel național fiind înregistrate peste 120.000 de îmbolnăviri.  Spre exemplu, la Târgu Jiu, se prezintă în camera de gardă a spitalului zeci de pacienți zilnic. Reprezentanții unității medicale sunt în alertă, au modificat programul de vizită al pacienților și au comandat 1000 de teste pentru depistarea gripei.

Gripa a secerat 18 vieți doar în ultima săptămână, iar bilanțul acestui sezon a ajuns la 40 de decese. Secțiile spitalelor sunt pline de oameni bolnavi, iar medicii sunt în alertă. Stocurile de teste pentru depistarea gripei au fost epuizate rapid, reprezentanții unităților medicale fiind nevoiți să comande achiziționeze altele.

Pentru a evita răspândirea virusului, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis modificarea programului de vizită al pacienților internați.

Medicii din toată țara fac în continuare apel la vaccinare, în condițiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin.

 

Articole similare

Back to top button