ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Ministrul Energiei, victima inteligenței artificiale

Pericol în plin an electoral! Tot mai mulți politicieni sunt clonați în videoclipuri care devin virale pe internet și răspândesc mesaje false în numele lor. Videoclipurile sunt create cu ajutorul inteligenței artificiale. Cea mai recentă victimă a acestei înșelătorii este chiar ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Demnitarul a depus o plângere penală după ce imaginea și vocea lui au fost folosite într-un clip care promovează investițiile unei companii de energie pentru persoanele interesate. 9000 de lei pe lună este suma promisă pentru această investiție.

Sebastian Burduja se declară dezamăgit de această postare care s-a folosit de imaginea lui pentru promovare. Va face toate demersurile necesare pentru a fi pedepsită fapta creatorului digital. Buduja vede aceste postări ca fiind infracțiuni grave și crede că trebuie pedepsite corespunzător.

Burduja face un apel către toți cetățenii să rămână vigilenți și să evite capcanele deepfake, precum și site-urile fictive. Aceste postări pot fi capcane în care oamenii ar putea fi păgubiți. Această eră digitală este un instrument bun pentru înșelăciunile din online. Ministrul energiei trage un semnal de alarmă și îndeamnă populația să fie vigilentă și să evite înșelăciunile produse în mediul online.

Articole similare

Back to top button