ActualitatePoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

FTJ, vânat de afaceriștii din alte județe

Deși cresc finanțările prin Programul Operațional de Tranziție Justă, antreprenorii nu se îngrămădesc să depună dosare. Potrivit Marinelei Strâmbulescu, consultant în fonduri europene, doar doi afaceriști sunt interesați de fondurile alocate de UE. Ciudat este faptul că antreprenorii nu sunt din Gorj, județul care este cel mai afectat de închirerea mineritului și celui care i-a fost alocată cea mai mare sumă, respectiv 537 de milioane de euro pentru investiții în comunitățiile afectate.

Banii din Fondul de Tranziție Justă au fost alocați Gorjului pentru alternative la închiderea mineritului.

Marinela Strâmbulescu, consultant în fonduri europene, susține că antreprenorii pot depune cereri, linia de finanțare fiind deschisă încă de la finalul anului trecut.

Antreprenorii primesc și o veste bună. Ajutorul de minimis a fost majorat.

Marinela Strâmbulescu susține că au fost făcute mai multe modificări legislative și cere ca autoritățile să organizeze mai multe dezbateri pentru ca antreprenorii să fie puși la curent.

Antreprenorii care doresc să obțină finanțare trebuie să vină cu un aport de 10 %.  Până acum, au fost depuse doar două proiecte pe FTJ,  dar nu în Gorj.

În cazul în care banii nu vor fi absorbiți, adică suma proiectelor este mai mică decât alocația financiară, banii vor fi direcționați către alte județe.

Articole similare

Back to top button