Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSănătateSliderSocialUltima ora

Alertă de scarlatină în Gorj!

Alertă de scarlatină în școlile și grădinițele din Gorj! Tot mai mulți copii au fost infectați cu această boală, iar numărul lor este într-o continuă creștere. Specialiștii atrag atenția și transmit părinților să nu își ducă micuții în colectivități dacă au semne de îmbolnăvire.

După explozia cazurilor de gripă şi viroze în rândul elevilor, încep să se înmulţească rapid şi cazurile de infecţii bacteriene foarte contagioase. În şcoli şi grădiniţe sunt tot mai multe cazuri de scarlatină, o afecţiune care îi afectează în special pe cei mici, dar se poate transmite şi la adulţi.  Deocamdată, nu au fost întrunite condițiile legale pentru declararea epidemiei, dar numai în Gorj, au fost confirmate 7 astfel de cazuri.

Această boală poate fi prevenită doar prin reguli stricte de igienă.

Direcția de Sănătate Publică Gorj ține sub observație unitățile de învățământ. În încercarea de a preveni răspândirea scarlatinei, unele grădinițe din Târgu Jiu au anulat anumite activități.

 
https://youtu.be/zUmkF20hhNM

Articole similare

Back to top button