Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSănătateSliderSocialUltima ora

Achitare în cazul dosarului Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta a fost achitat, alături de ceilalți patru inculpați, în dosarul Turceni-Rovinari. ICCJ a stabilit că nu există fapte care să constituie infracțiuni. Ponta a fost trimis în judecată în septembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălare de bani.
Fostul premier, a susținut că a fost nevinovat încă de la început în acest dosar. După mai bine de 8 ani de la proces 8 judecători de la Înalta Curte de Casție și Justiție au restabilit adevărul. Judecătorii au pronunțat decizia finală în faimosul dosar Ponta – Sova.

,,Am fost tot timpul nevinovat si dosarul penal a avut, de la început, scopul de mă îndeparta din funcție. Mă bucur că am avut încredere în Justiție. Le cer iertare celorlalti 4 inculpați (toți achitați) care au fost victime colaterale, îmi pare rău pentru suferința familiei și a prietenilor mei din această perioadă. Regret că Statul Roman (adică noi toți) a platit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro – expertize, percheziții, magistrați, avocați etc., doar să justifice o acuzație evident neserioasă și netemeinică. Nu am nicio așteptare și nicio dorință de revanșă față de autorii acestui dosar sau față de cei care au profitat politic. Nu vreau însă să uitam că, prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați și chiar destinul politic al Romaniei. Îmi doresc ca asemenea abuzuri să nu se mai repete niciodată în țara noastră. Le mulțumesc avocaților mei și tuturor celor care au crezut de la început în nevinovația mea și mi-au fost alături în momente foarte foarte grele”, a scris Ponta pe o rețea de socializare.

Victor Ponta, Dan Şova, Octavian Laurenţiu Graure şi Laurenţiu Ciurel primiseră deja decizii de achitare şi la instanţa de fond, în mai 2018.

 

Articole similare

Back to top button