Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSănătateSliderSocialUltima ora

Epidemie de rujeolă în România

Țara noastră se confruntă cu o epidemie de rujeolă încă de la începutul acestei luni. Din data de 5 decembrie, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri. Din nefericire, s-a înregistrat și primul deces din cauza rujeolei, iar, în Gorj, au fost deja înregistrate un caz și două suspiciuni.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar evoluția sa este una gravă și pot apărea complicații care pot duce până la deces. Singurul mod de a preveni îmbolnăvirea de rujeolă este vaccinarea. Și la nivelul județului Gorj au fost confirmate 3 cazuri de contaminare cu rujeolă.

Persoanele contaminate cu acest virus vor trebui să respecte perioada de incubare, adică 10-15 zile să nu ia contact cu alte persoane pentru a nu transmite boala. Zilele acestea se va demara și o campanie de vaccinare în municipiul Târgu Jiu.

În acest moment, în România sunt peste 2.000 de cazuri de rujeolă. Autoritățile încurajează vaccinarea adulților cât și a copiilor pentru a nu se ajunge la agravarea situației  la nivelul județului Gorj.

Articole similare

Back to top button