Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Tranziția energetică foarte costisitoare

Tranziţia energetică din țara noastră este una costisitoare, mai ales în contextul actual. Piaţa de energie electrică din țară  este în scădere în ceea ce privește nivelul de cărbune ajungând chiar la 15% din nivelul normal de 30%.  Cu toate acestea  la nivel mondial cărbunele continuă să fie pe primul loc.

Viaţa în general a devit din ce în ce mai scumpă, iar eliminarea cărbunelui de pe piață ar aduce un val de nemulțumiri. Silvia Vlăsceanu, directoarea executivă a Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică este de părere că eliminarea bruscă a cărbunelui va aduce un val de inflație în întreaga lume, lucru de care cetățenii nu mai sunt pregătiți.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja își dorește ca domeniul mineritului și energiei să fie restabilit și pentru acest lucru consideră că termocentralele ar trebui să funcționeze. Termocentrala Paroșeni ,centrală pe huilă  urmează să fie înlocuită cu material regenerabil, mai exact să funționeze cu biocarburant din biomasă care ar înlocui cărbunele tradițional.

Articole similare

Back to top button