ActualitateSliderSocialUltima ora

Peste 100 de școli din Gorj vor fi modernizate

S-au semnat contractele de finanțate prin PNRR, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe” în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria. Proiectul este implementat de Partidul Național Liberal.

10.000 de laboratoare, 75.000 de clase și săli de sport vor primi bani pentru mobilier nou și dotări, dar și 900 de ateliere de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic vor primi de asemenea finanțare pentru echipamente.

La nivelul județului  Gorj sunt 63 de localitați cu peste 100 de școli intrate la finanțare, valoarea investițiilor depășind 110 milioane de lei. Ministrul Educației, Ligia Deca, și Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, au elaborat acest proiect care aduce în educație peste un miliard de euro.

„Datorită Partidului Național Liberal, peste 5600 de școli din România vor fi modernizate. În Gorj sunt peste 100 de școli din peste 60 de localități care vor beneficia de această linie de finanțare. Educația este vitală pentru dezvoltarea oricărui stat care își dorește o economie solidă, un stat cu adevărat de drept, cetățeni care să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor și care să aibă mijloacele de a trăi prosper. Partidul Național Liberal este singurul partid din România post decembristă care implementează un proiect de o asemenea importanță pentru sistemul de învățământ românesc.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Gorj.

Articole similare

Back to top button