ActualitateSliderSocialUltima ora

Gorj: 253 de amenzi aplicate de polițiști în ultimele 24 ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii gorjeni au acţionat în tot județul, pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale, prevenirea traficului și consumului de droguri, depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic.

Pe parcursul întregii zile, polițiștii au intervenit la 124 de evenimente, 70 dintre acestea fiind semnalate prin 112.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 253 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.160 lei.

Totodată, pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

La data de 26 iulie, ora 00:30, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din orașul Horezu, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 Bengești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

“Reamintim conducătorilor auto că persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei în astfel de cazuri.”, a transmis IPJ Gorj.

Back to top button