ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Rujan despre activitatea Prefectului: Amatorism

Președintele PSD Târgu Jiu, senatorul Cristinel Rujan, numește activitatea de control a prefectului în centrele de bătrâni ca fiind “amatorismul” unei persoane lipsite de cunoștințe cu privire la administrație.

“Am observat cu mare atenție cum s-a desfășurat în Gorj, în așa-zisa coordonare a prefectului, activitatea de control integrat la centrele de bătrâni, persoane cu dizabilități și copii, control dispus de prim-ministrul Guvernului României și monitorizat de ministrul afacerilor interne. Nu am crezut vreodată că funcția de prefect poate fi exercitată cu atâta neștiință, stângăcie și debusolare. Este foarte limpede că o persoană oarecare nu se poate califica la locul de muncă pentru funcția de prefect. Pentru a fi prefect trebuie să ai cunoștințe despre administrație, să înțelegi sistemul, să știi ce este oportun și legal, să coordonezi, să iei decizii și să dispui asumat. Instituția Prefectului reprezintă o extensie teritorială de autoritate  administrativă a Guvernului României, nu este nici S.R.L., nici O.N.G.”, a declarat senatorul Cristinel Rujan.

Social-democratul îl acuză pe actualul prefect al județului Gorj, Iulian Popescu, de politizare în ceea ce privește aplicarea legii și de inducerea în eroare a opiniei publice.

„Prefectul, chiar numit politic, are o mare responsabilitate, aplică legea și execută dispozițiile prim-ministrului, nu are voie să folosească funcția pentru a politiza aplicarea legii și nu poate să inducă în eroare opinia publică, prin prezentarea trunchiată a unor aspecte în folosul personal, politic. Funcția de prefect nu trebuie dusă în derizoriu, golită de conținutul ei juridic, de autoritate, nu este locul de terapie pentru frustrări de neîmplinire politică, de atenuare a șocului suferit prin pierderea unor competiții electorale.”, a adăugat Cristinel Rujan.

Back to top button