ActualitateSliderSocialUltima ora

Acuză Aparegio că își bate joc de târgujieni

Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, acuză Societatea Aparegio Gorj de faptul că își bate joc de cetățeni în repetate rânduri. Bejinaru amintește de debranșările de la rețeaua de apă a câtorva blocuri din Târgu Jiu, realizate necorespunzători, în lipsa unui temei solid, întrucât datoriile proprietarilor fie sunt extreme de mici, fie sunt zero.

“Operatorul de apă canal Aparegio Gorj SA își bate joc de târgujieni, și nu numai, sabotând, într-un mod josnic, autoritatea locală. De fapt, e vorba tot de târgujieni și de banii publici ai lor, ai oamenilor.

Aparegio a  debranșat de la rețeua de apă câteva blocuri din Tg-Jiu, în plină vară, pentru datorii mai vechi ale asociației de proprietari. Dar oamenii sunt contorizați pe fiecare scară de bloc și, individual, iar datoriile sunt infime sau zero. Cu toate astea, începând de pe 27 iunie a fost sistata furnizarea apei în cadrul asociației nr.39, dar debransarea de la furnizare s-a făcut numai la cele două scări ale blocului 56 A. Oamenii sunt persiflați de cei de la Aparegio în încercarea lor de a le explica faptul că li s-a făcut o nedreptate.”, a declarat Bogdan Bejinaru.

Aceleași acuzații în privința comportamentul abuziv al Aparegio sunt transmise de Bejinaru și în ceea ce privește Primăria Municipiului Târgu Jiu. Viceprimarul susține că societatea a spart intenționat anumite străzi din oraș, unde tocmai se finalizaseră lucrările de asfaltare, întrucât “au uitat să oprească apa pe vechea conductă și au avut avarii”.

“Același comportament abuziv îl are Aparegio și față de Primăria Tg-Jiu. După ce Edilitara a finalizat lucrările pe strada Aleea Plopilor și a fost turnat stratul de uzură, Aparegio a spart strada! Este un proiect mare, finanțat din banii târgujienilor, care prevede modernizarea cartierelor, schimbarea și modernizarea sistemului de canalizare, reconfigurarea parcărilor, reamenajarea spațiilor verzi și modernizarea străzilor și aleilor, iar Aparegio își bate joc de toate aceste lucrări. Pe înțelesul tuturor, după ce Primăria Tg Jiu a refăcut rețeaua, conducte noi, racorduri noi, vine Aparegio și sparge strada pentru că au uitat să oprească apa pe vechea conductă și au avut avarii!!! Așa ceva nu se poate încadra la amatorism, ci doar la premeditare. Să facă bine acum să suporte pagubele create, cât și pierderea apei pe care o regăsim ca de obicei în facturi.  Este inadmisibil ca Societatea Aparegio să se comporte ca un stat în stat și cred că a venit momentul să oprim bătaia asta de joc la adresa târgujienilor! În altă ordine de idei, trebuie să regândească o formulă de calcul fiindcă în facturile târgujienilor se regăsesc aceste pierderi inmăsurabile despre care vedem că nu fac vorbire! Aceste probleme nu sunt priorități pentru societatea de apă și canal. Mai simplu pentru ei, să bage mâna în buzunarul cetățenilor.”, a completat Bogdan Bejinaru.

Back to top button