ActualitateSliderSocialUltima ora

Urși prezenți în localitățile din Gorj

În această săptămână au fost recepționate apeluri SNUAU 112 de la populație  referitoare la prezența urșilor în proximitatea zonelor locuite.

Jandarmii gorjeni au fost solicitați să intervină în localitățile Baia de Fier, Bumbești-Jiu (până la limită de județ), Alimpești și Prigoria pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urși asupra populației sau a bunurilor și alungarea acestora prin utilizarea mijloacelor acustice și vizuale.

În anii anteriori au fost solicitări și din alte localități din județ, cum ar fi Schela, Turcinești, unde, împreună cu celelalte instituții cu responsabilități s-a intervenit inclusiv pentru tranchilizarea și relocarea urșilor.

La primirea unui apel SNUAU, care sesizează prezența urșilor în apropierea zonelor locuite din județul Gorj, echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj este direcționată imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor prin delimitarea zonei și desfășurarea de activități specifice pentru îndepărtarea animalului sălbatic.

“Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze  de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112.”, a transmis IJJ Gorj.

Back to top button