ActualitateSliderSocialUltima ora

Salariații CEO – în greva foamei în fața Ministerului Muncii

Minerii și energeticienii nu renunță la luptă. Salariații CEO au recurs la o măsură și mai extremă, aflându-se în cea de-a doua zi de greva foamei în fața Ministerului Muncii, pentru ca legea 197 să fie aplicată. Printre persoanele care protestează astăzi la București se numără și salariați ai Sindicatului Energia Rovinari, în frunte cu vicepreședintele sindicatului, Manu Tomescu. Acesta a discutat chiar și cu jandarmii care au încercat să stopeze demersul gorjenilor, însă Manu Tomescu i-a asigurat că nu vor tulbura liniștea publică, greva foamei fiind un protest individual.

“În urma discuțiilor purtate pentru deblocarea și aplicarea în totalitate a prevederilor legii nr.197/2021, discuții avute cu Domnul Marius Budăi, Ministrul Muncii și Domnul Cristian Vasilcoiu, Ministru Secretar de Stat, am hotărât să intrăm în protest extrem (GREVA FOAMEI), în fața Ministerului Muncii!

SISTEMUL/PUTEREA POLITICĂ, intenționează să modifice legea nr.197 printr-un amendament depus pe plx 618, iar noi nu suntem de acord și le cerem să respecte Constituția României și să aplice în totalitate prevederile legii nr.197/2021, exact așa cum s-au emis deciziile de pensionare pe această lege, DECIZII DEFINITIVE la Curtea de Apel Alba Iulia și reconfirmate prin DECIZIA I.C.C.J de aplicare în totalitate a tuturor prevederilor legii nr.197/2021!

Vom continua acest PROTEST EXTREM până când vor fi emise de către casele de pensii, primele DECIZII pe legea nr.197, și bine înțeles atâta cât ne va permite sănătatea!”, a declarat Manu Tomescu.

Articole similare

Back to top button