ActualitateSliderSocialUltima ora

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

În intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 12:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00

Fenomene vizate: averse torențiale, grindină

Zone afectate: județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova. În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1– 3 ore).

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 20:00 – 13 iunie, ora 08:00

Fenomene vizate: averse torențiale și abundente

Zone afectate: județele Mehedinți și Gorj și zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara. În județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70…80 l/mp.

Informațiile prezentate sunt transmise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizare 12 iunie

Articole similare

Back to top button