Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Festivalul Internațional de Literatură “Tudor Arghezi”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, sub patronajul Consiliului Județean Gorj, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Tg. Cărbunești, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Târgu Jiu și în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și Institutul Cultural Român, organizează Festivalul Internațional de Literatură ”Tudor Arghezi”, ediția a 43-a.

Evenimentul se va desfășura în perioada 18-21 mai 2023, în Târgu Jiu și Târgu Cărbunești, și va cuprinde o serie de activități culturale și literare, menite să celebreze viața și opera marelui poet român.

Juriul, alcătuit exclusiv din membri ai Uniunii Scriitorilor din România, îşi va începe lecturarea lucrărilor primite în data de 18 mai 2023, urmând ca în cursul zilei de 19 mai 2023 să anunțe laureații secțiunilor. Cei patru câștigătorii Opera Omnia primesc și titlul de „Cetățean de Onoare“ al orașului Târgu-Cărbunești.

În cadrul festivalului, vineri 19 mai 2023, începând cu ora 16.00 la Universitatea Constantin Brâncuși (amfiteatrul Facultății de Inginerie) vor fi lansate cărți și reviste de literatură, printre care se numără ”Portal Maiastra” nr. 2/2023, Tudor Arghezi – 11 poeme (traducere în limba engleză Ana Maria Cristofir, ilustrație Florin Hutium), Bilete de Papagal, Ion Popescu Bradiceni – Cartea Vieții, Val Talpalaru – Descult prin lume, Mircea Bârsila – Vise reverii vedenii, George Draghescu – Biblioteca din cer, Nicolae Radoi – Clepsidra, Lazăr Popescu – Cenușă și eter, Mircea Tutunaru-Clipe Târzii, Haralambie Bodescu – O monografie despre opera lui I.P.B, Nicolae Visa Vânătoru – Trilogia Urllagania.

Ziua de sâmbătă, 20 mai 2023, va începe de la ora 10.30 cu un „podium poetic” – recital susținut de participanții la festival, la Biblioteca Județeană “Christian Tell” din Târgu Jiu. Programul Festivalului Internațional de Literatură Tudor Arghezi va continua sâmbătă, de la ora 16.00, la Sala „Florin Isuf” a CJCPCT Gorj cu vernisajul expoziției semnate de Florin Hutium – „Vocabular Arghezian”.

Duminică 21 mai 2023, înainte de festivitatea de premiere care va avea loc la Casa de Cultură “Tudor Arghezi” din orașul Târgu Cărbunești, se va vizita Muzeul Crucilor de la Măceșu și Muzeul „Tudor Arghezi”.

Festivalul Internațional de Literatură ”Tudor Arghezi” este un eveniment deosebit de important pentru promovarea culturii și literaturii românești, precum și pentru recunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural național.

Toți pasionații de literatură sunt invitați să participe la acest eveniment deosebit și să își îmbogățească cunoștințele despre viața și opera unuia dintre cei mai mari poeți români din toate timpurile.

Organizatorii își doresc ca și ediția a 43-a a Festivalului Internațional de Literatură „Tudor Arghezi“ să fie o manifestare culturală de un înalt nivel.

Articole similare

Back to top button