Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Miruță explică pașii de urmat pentru a beneficia de legea 197

Așteptarea pentru beneficiile legii 197/2021 a luat sfârșit ieri, 2 mai, când în Monitorul Oficial s-a publicat motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Potrivit acestei legi, angajații ce și-au desfășurat activitatea timp de 25 de ani în condiții dificile se pot pensiona mai devreme cu 13 ani. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a enumerat pașii pe care oamenii trebuie să îi urmeze în continuare pentru a se putea pensiona. Președintele USR Gorj susține că cele două aspecte extrem de importante sunt faptul că legea se aplică și pentru perioada anterioară, iar compania nu este nevoită să achite contribuțiile de muncă.

Miruță îi încurajează acum pe toți minerii și energeticienii, beneficiari ai legii 197, să depună solicitările pentru eliberarea adeverințelor. Parlamentarul îi sfătuiește pe aceștia să se adreseze chiar conducerii companiei, respectiv directorului general Dan Plaveti.

În condițiile în care Complexul Energetic Oltenia va refuza să elibereze adeverințele, conform cărora solicitantul și-a desfășurat activitatea în producție, această situație se va soluționa în instanță, prin plângere penală pe numele directorului general. Miruță declară că va susține oamenii în acest demers, dacă va fi nevoie.

În privința persoanelor care sunt deja la pensie, acestea pot primi pensii mai mari, depunând o cerere de recalculare în baza legii 197. Conform declarației parlamentarului USR, pentru foștii salariați CEO nu mai este necesară o adeverință, în cazul în care există o adeverință depusă la dosarul de pensionare.

Nu în ultimul rând, Miruță le solicită implicarea Partidelor Național Liberal și Social Democrat în aplicarea cât mai rapidă a legii 197. Acest lucru este posibil doar prin suplimentarea personalului de la Casa de Pensii, pentru eliberarea rapidă a miilor de adeverințe ce vor fi solicitate în această perioadă.

Articole similare

Back to top button