ActualitateSliderSocialUltima ora

1 Martie 2023 – Miercurea când alarmele vor suna în toată țara

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a transmis faptul că miercuri, 1 martie, va ave loc un exerciţiu de alarmare a populaţiei, prin sistemul de sirene de avertizare, în cadrul acţiunilor pregătite de structurile de specialitate ale IGSU ca parte a programului din „Săptămâna Protecţiei Civile”. „Săptămâna Protecţiei Civile” este un eveniment organizat de DSU şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care se va desfășura în Bucureşti şi în ţară, până la 4 martie, şi care cuprinde mai multe activităţi menite să dezvolte comportamentul preventiv, unde cei interesaţi se pot familiariza cu măsurile şi regulile ce trebuie avute în vedere în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Mâine, 1 martie, sirele vor răsuna pe întreg teritoriul județului Gorj, în intervalul orar 10:00 – 11:00. Cristina Cilibiu, prefectul județului, informează cetățenii că nu trebuie să se panicheze cu privire la acest exercițiu, care nu face altceva decât să verifice starea acestor echipamente în eventualitatea unei situații de urgență.

 „Miercurea sirenelor – noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare, să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populaţia. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva. Este obligaţia noastră să facem acest lucru, asta face Protecţia Civilă – pregăteşte populaţia. Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică – să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante”, a declarat Raed Arafat. Șeful DSU a adăugat: „Miercurea sirenelor – pe lângă faptul că informează populaţia despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic şi să ne asigurăm că cei care le operează ştiu ce au de făcut, ştiu procedurile, că sirenele funcţionează”.

Articole similare

Back to top button