ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

“PNRR poate fi renegociat la capitolul închideri de mine și termocentrale”

Printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, deputatul PSD Gorj Claudiu Manta, declară că Planul Național de Redresare și Reziliență poate și trebuie să fie renegociat, în ceea ce privește închiderea minelor și termocentralelor. Încetarea activității acestei companii nu ar atrage după sine decât elemente negative, precum pierderea locurilor de muncă pentru un număr de zeci de mii de persoane.

“PNRR poate fi renegociat la capitolul închideri de mine și termocentrale

Insistăm de mai bine de un an pentru renegocierea PNRR. Închiderea mineritului nu e o glumă. Zeci de mii de oameni ar putea rămâne pe drumuri. Prin europarlamentarii săi, PSD reușit să modifice regulamentele europene astfel încât Comisia Europeană a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face modificări ale PNRR.

Acum depinde doar de minstrul Marcel Boloș să facă urgent demersurile necesare și să înceapă negocierile astfel încât România să scape de condiționalitățile ucigașe, imposibile, privind pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile și închiderea termocentralelor și a minelor de cărbune.

Toate modificările aduse planului trebuie să fie propuse până la data de 30 aprilie 2023. Este singura și ultima ocazie de a face acest lucru, ulterior o să fie imposibil de realizat.”

Articole similare

Back to top button