Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Lipsa PUG-ului – o problemă din ce în ce mai apăsătoare

Arhitectul Alexandru Hortopan susține că lipsa Planului Urbanistic General este o problemă din în ce mai apăsătoare. Cea de-a patra prelungire este pe cale să expire, având termen până la finalul anului 2023. Probleme și mai mari vor apărea abia în anul 2024, când în lipsa PUG-ului, construirea unor noi imobile pe raza orașului va fi una dificilă.

Arhitectul este reticent cu privire la soluționarea acestei probleme. Mai mult, acesta dorește să facă publice situații problematice cu care se confruntă astăzi municipiul Târgu Jiu. Ne referim aici la suprapuneri de cadastre, străzi care nu aparțin municipalității și vor crea adevărate bătăi de cap în procesul de emitere a autorizațiilor de construcție.

În momentul de față proiectările sunt realizate în baza unui plan vechi, de prin anii 2000. Hortopan susține că la o suprapunere a situației actuale cu acel plan, rezultă că peste 50% din construcțiile din oraș sunt realizate în afara PUG-ului, fără a avea reglementări clare.

Articole similare

Back to top button