Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Expozitie de Artă Tradițională la CJCPCT Gorj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj invită cetățenii la expoziția de artă tradițională la Sala „Florin Isuf” a instituției, până în data de 15 februarie 2023, expoziție semnată de etnologul Pompiliu Ciolacu.  În cadrul expoziției vor fi expuse icoane de vatră, icoane pe lemn și furci de tors. Județul nostru este foarte bogat în arta tradițională și trebuie să ținem cât mai mult de obiceiurile din moși strămoși. Născut în satul Măceșu din apropierea orașului Târgu-Cărbunești, Pompiliu Ciolacu spune că a ales prin ceea ce face să promoveze tradițiile și obiceiurile din străbuni.

Furcile de tors sunt uneltele cele mai folosite de femeile din trecut. Etnografii precizează că furca de tors este un obiect moştenit încă din perioada precreştină, cu semnificaţii strâns legate de sărbătoarea de Dragobete. Dintotdeauna furca de tors a avut un rol social important, fiind primul obiect făcut cadou fetei de către feciorul cu care urma să se logodească. Din punct de vedere tehnic, furca este o unealtă folosită pentru prelucrarea materiei prime (lâna) prin tors.

Articole similare

Back to top button