ActualitateSliderSocialUltima ora

Ciucă a dispus verificarea tuturor contractelor de achiziție CEO

În ședința de Guvern care a avut loc astăzi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că dorește ca toate contractele de achiziţie din cadrul Complexului Energetic Oltenia să fie verificate. De asemenea, premierul dorește şi să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziţii nu au asigurat condiţiile necesare normale pentru desfăşurarea activităţii în interiorul companiei şi, în special, în carierele de exploatare a cărbunelui. Toate acestea în urma prezentării raportului Corpului de Control de la Cariera Jilț Sud din Mătăsari de către Virgil Popescu, Ministrul Energiei.

În ceea ce privește decesul celor 3 muncitori, Ciucă a solicitat ca Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii să întreprindă demersurile de control şi verificare a cauzelor producerii accidentului şi a condiţiilor de muncă.

Premierul a cerut un control detaliat și în ceea ce privește normele de siguranţă a muncii şi pe baza raportului preliminar care este la Guvern, transmis de cele două ministere, fiecare dintre ministere va avea la dispoziţie un punct cu informarea privind concluziile din acest raport.

Back to top button