Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Casa Memorială „Ion Popescu-Voitești” în plină reabilitare

Casa Memorială „Ion Popescu-Voitești” este un muzeu județean din satul Voiteștii din Vale al localității Bălănești. Monument de arhitectură, construită în anul 1941 casa a adăpostit exponate (cărți, manuscrise) evocând activitatea geologului și profesorului universitar Ion Popescu-Voitești (1876 – 1944), precum și o colecție de malacologie și paleontologie.

Ion Popescu-Voitești  este omul care a descoperit zăcăminte de sare şi petrol, a condus Institutul Geologic al României, a pus bazele Academiei de Ştiinţe şi a susţinut peste 140 de comunicări la congrese de geologie în ţară şi în străinătate. Geologul gorjean și-a consacrat întreaga viaţă cercetării structurii pământului românesc, din analiza trecutului geologic descoperind modul de adăpostire a bogăţiilor minerale.

Astăzi, casa memorială din comuna Bălăneşti, aflată la câţiva km de Târgu Jiu, se află într-un plin proces de reabilitare. Edilul localității, Ovidiu Pungan, a declarat că a luat hotărârea ca strada ce trece prin fața casei memoriale să poarte numele marelui geolog.

Articole similare

Back to top button