Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

PNL Gorj – amendamente privind decarbonarea sistemului energetic național

Pritr-un comunicat de presă, președintele PNL Gorj, Ion Iordache, anunță propunerile celor 3 amendamente menite să modifice termenele de închidere a unor grupuri energetice.

Amendamente la OUG 175/2022 sunt cele care modifică legea 334/2022 privind decarbonarea sistemului energetic național:“Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, continuă să acționeze în sprijinul Complexului Energetic Oltenia și a județului Gorj.

În urma unor consultări cu reprezentanții CEO, Ion Iordache propune, în primă fază, trei amendamente care vor modifica termenele de închidere a unor grupuri energetice și menținerea lor în activitate până când se pun în funcțiune alte capacități de producție.

“Propunerea legislativă privind condiționarea retragerii din exploatare a grupurilor energetice pe bază de lignit este:

1.       Amânarea retragerii din exploatare a capacității de 975 MW (Grup 6 Rovinari, Grup 4 Turceni, Grup 7 Isalnita), până la data intrării în exploatare comercială a noilor investiții în capacități pe gaz natural, tip CCGT de 1325 MW ale Complexului Energetic Oltenia, prin ordin al Ministerului Energiei.

2.         Trecerea în rezervă de capacitate a Grup 6 Rovinari, Grup 4 Turceni, Grup 7 Isalnița până la 31 decembrie 2032.

3.          Menținerea în funcțiune a grupurilor energetice pe bază de lignit până la procesarea întregii cantități de lignit rezultată din Programul de Închidere a Activității miniere a carierelor”.În perioada următoare vom elabora și alte amendamente aduse OUG 175/2022 care modifică legea 334/2022 privind decarbonarea sistemului energetic național prin care PNL Gorj își propune să asigure CEO și energiei produse pe bază de cărbune continuitate până la momentul în care investițiile în grupurile noi vor fi realizate și date în folosință.Acționăm având în vedere situația economică a județului Gorj și viitorul gorjenilor!”

Articole similare

Back to top button