Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Demisie din directoratul CEO. Cine va prelua locul vacant?

Printr-un comunicat transmis la sfârșitul anului 2022, Complexul Energetic Oltenia a anunțat încheierea colaborării cu Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membră a Directoratului CE Oltenia din mai 2020.

În cei aproape trei ani petrecuți la CE Oltenia, Lăcrămioara Diaconu-Pințea a făcut parte din echipa care a condus proiectarea, aprobarea și implementarea unui program masiv de transformare, care cuprinde un Plan de Restructurare pentru activitatea existentă, dar și un plan de decarbonare cu investiții în noi proiecte de energie solară și gaze. Programul de transformare în valoare de aproape 4 miliarde de euro este susținut de un ajutor de stat de cca 2,7 miliarde de euro și are în vedere diversificarea mixului energetic și tranziția la surse de energie mai puțin poluante, pentru ca CE Oltenia să redevină o companie viabilă, fiind o parte esențială a Sistemului Energetic Național. Planul de Restructurare astfel elaborat, în colaborare strânsă cu instituțiile direct implicate în activitatea CE Oltenia, dar și cu partenerii și colaboratorii externi, a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022 și este în faza de implementare. Compania a reușit astfel să elimine un posibil scenariu de insolvență și să înceapă implementarea măsurilor pentru noile investiții, respectiv construirea a două centrale pe gaze și a opt parcuri fotovoltaice.

”Timpul petrecut la CE Oltenia a fost o experiență profesională extraordinară, o perioadă plină de provocări în care s-a deschis un nou drum pentru companie. Am făcut parte dintr-o echipă formidabilă și un colectiv care a muncit extrem de mult ca să se asigure că această companie are un viitor. Le mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse în această perioadă interesantă, dar și complicată în același timp. Sunt, de asemenea, recunoscătoare pentru buna colaborare cu Ministerul Energiei și cu Consiliul Concurenței, dar și pentru dialogul deschis cu reprezentanții Comisiei Europene, care au înțeles că CE Oltenia este o companie vitală pentru România, care trebuie să-și continue activitatea”, a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pințea.

În momentul de față din Directoratul CE Oltenia mai fac parte Daniel Burlan și Marius Negru, iar următorii propuși se arată a fi Doru Vișan și Cosmin Trufelea.

Articole similare

Back to top button