Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocial

”Alaiul obiceiurilor de iarnă” în Piața Prefecturii din Târgu Jiu

Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu au întâmpinat sărbătorile de iarnă în spiritul tradițiilor autentice gorjenești moștenite din generații. În cadrul manifestării cultural-artistice ”În așteptarea lui Moș Crăciun-Colindă, Doamne, Colind” astăzi în Piața Prefecturii din Târgu Jiu a avut loc un eveniment deosebit, ”Alaiul obiceiurilor de iarnă”. Ca în fiecare an, sute de colindători din toate colţurile judeţului și-au dat întâlnire la Târgu-Jiu pentru a participa la acest eveniment devenit deja o tradiţie, una care, an de an, oferă târgujienilor ocazia de a asista la un frumos spectacol al datinilor şi obiceiurilor populare gorjeneşti.

Astăzi au fost puse în scenă  mai multe obiceiuri: “Umblatul cu Capra”, “Ursul” şi “Pluguşorul”, obiceiuri care încă sunt păstrate şi respectate în zona de sub munte. Anul acesta organizatorii propun și un joc al măștilor prezentat de Ansamblul “Roua” din Padeș, dar și alte tradiții păstrate cu sfințenie de către “Corul Bărbătesc al Ansamblului Cheile Oltețului” din Polovragi și Ansamblul din județul Mehedinți, mai exact din Baia de Aramă Bordeiașul.

Articole similare

Back to top button