Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Hidrocentralele de pe Jiu vor fi puse în funcțiune în 2023?

Într-o conferință de presă care a avut loc astăzi, președintele PNL Gorj, Ion Iordache, a discutat despre ordonanța care se află astăzi pe ordine de zi a Guvernului. Este vorba despre ordonanța care prevede finalizarea investițiilor hidroenergetice cu un grad avansat de realizare.

Ordonanța despre care a amintit Iordache astăzi a fost inițiată de Ministerul Energiei și Ministerul Fondurilor Europene. Scopul acesteia a fost ca obiectivele prevăzute să fie realizate cu prioritate, contribuind la siguranța energetică națională. Tot prin această ordonanță a fost prevăzută inclusiv finanțarea lucrărilor prin programul REPowerEu, program lansat de Comisia Europeană.

Iordache a declarat că astăzi a fost rezolvată problema cadrului legislativ, dar și a finanțării, aspecte ce au ținut blocate până în prezent finalizarea investițiilor hidroenergetice. Dacă lucrurile decurg așa cum trebuie, cele două hidrocentrale de pe râul Jiu vor fi puse în funcțiune până la sfârșitul anului 2023.

Articole similare

Back to top button