Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Postul Crăciunului – abținere de la bucate, dar și de la păcate

Postul Crăciunului este unul dintre cele două mari posturi din an și se ține de credincioși timp de patruzeci de zile înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului. Postul reprezintă curățirea fizică și spirituală, iar primul pas este eliminarea alimentelor de origine animală și înlocuirea lor cu cele vegetale.

Conform tradiției bisericii ortodoxe, Postului Crăciunului este un post al bucuriei și, spre deosebire de Postul Paștelui, acesta nu este la fel de aspru. Pe toată durata lui sunt multe zile cu dezlegare la pește, ulei și vin. Din rânduielile bisericești aflăm că se lasă sec în seara zilei de 14 noiembrie, însă când această dată cade miercurea sau vinerea, se lasă sec cu o zi mai înainte.

Cu toate că nu este un post atât de aspru pentru organism, postul Crăciunului este unul destul de aspru pentru buzunar. Mai mulți oameni au declarat faptul că postul de anul acesta va fi unul mai dificil din cauza prețurilor crescute la alimentele vegetale.

Cartofii, fasolea și varza sunt legumele vedetă care apar mai în toate preparatele din această perioadă. De asemenea, zacusca, tocana de legume, compoturile și dulcețurile sunt nelipsite de pe masa celor care postesc.

Articole similare

Back to top button