Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderSocialUltima ora

Când are loc eclipsa parțială de soare

Eclipsa parțială de Soare care va avea loc mâine, 25 octombrie, și va fi vizibilă și în România va începe la momente diferite, dar care nu diferă cu mult. Cel mai devreme începe în nord-vestul țării, la ora 12:20, iar cel mai târziu în sud-est, la ora 12:28, conform Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Fenomenul va avea loc când Soarele se va afla sus pe cer și poate fi observat numai cu filtre speciale: filtru de sudură foarte închis la culoare sau filtru Mylar. Nu încercați să vedeți eclipsa prin ochelari de Soare sau alte metode improvizate pentru că vă puteți pierde vederea, avertizează reprezentanții Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Fenomenul va putea fi observat de pe tot teritoriul țării noastre, acoperirea Soarelui fiind între 33% și 44%. Zonele în care acoperirea va fi mai mare se află în nord-estul țării, cu acoperire de 44%. Luna va începe să acopere Soarele din dreapta-sus. Durata fenomenului depinde de procentul de acoperire al Soarelui. Unde acoperirea este mai mare și durata este mai lungă. În nord-vest durează două ore și 18 minute, iar în nord-est, două ore și 26 de minute. Maximul eclipsei se produce și el la ore diferite, dar diferențele sunt doar de câteva minute.

Aceasta este a doua eclipsă parțială din 2022. Prima a fost în 30 aprilie, dar nu a fost vizibilă din Europa.

Articole similare

Back to top button