ActualitateSliderSocialUltima ora

Aniversarea celor 50 de ani de activitate ai Termocentralei Rovinari

Cei 50 de ani de activitate ai Termocentralei Rovinari au fost marcați vineri, 14 octombrie, când inclusiv Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost prezent la Gorj cu această ocazie. Obligat de situație, ministrul a înțeles importanța majoră a cărbunelui în sistemul energetic național, astfel că a recunoscut că nu trebuie să se închidă nici măcar o capacitate a Complexului Energetic Oltenia.

Daniel Burlan, directorul Complexului Energetic Oltenia, în cadrul discursului său a menționat importanța capacităților de lucru din cadrul CE Oltenia, acestea asigurând 25% din totalul producției de energie la nivel național. De asemenea, Burlan a amintit de investițiile realizate în cadrul complexului energetic, investiții de 1 miliard de euro pentru conformarea la cerințele de mediu.

Nelipsiți de la întâlnirea cu ministrul Energiei și de la aniversarea a 50 de ani de activitate ai Termocentralei Rovinari au fost și prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu, și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Articole similare

Back to top button