ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Fenomenul DUDUMAN prin lumea culturală din Oltenia

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj invită cetățenii joi, 20 octombrie, la vernisajul expoziției “Fenomenul DUDUMAN prin lumea culturală din Oltenia”. Evenimentul va fi susținut în foaierul Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, începând cu ora 17:00. Evenimentul reprezintă o premieră în peisajul cultural românesc, fiind realizat în parteneriat cu toate centrele culturale din Oltenia.

Expoziția este un omagiu adus personalităților din Oltenia și face parte din evenimentul GORJFEST 2022. În cadrul expoziției pot fi vizualizate portrete ale unor personalități oltenești în viziunea grafică a artistului plastic Codruț Duduman.  Mai mult, va avea loc și lansarea albumului “Fenomenul Duduman prin lumea culturală din Oltenia”, autor Teodor Dădălău, apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, tipărit cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.

“Expoziția de portrete ce va fi prezentă la Craiova însumează un număr de aproximativ 140 de personalități marcante ale culturii oltenești, de la actori de teatru și film la poeți, scriitori, artiști plastici și personaje ce au contribuit la dezvoltarea mitului oltenesc. Imaginea lucrărilor este una figurativă, iar expresivitatea este redată de paleta restrânsă de culori, armonia griurilor valorice și structura suportului lucrării ce poate sugera o anume reverberație a ecoului cultural de-a lungul timpului. Din punct de vedere tehnic am optat pentru tehnica graficii, folosind tușul ca element de bază, urmărind redarea sculpturalității prin desen, o asperitate subliniind astfel universul meu lăuntric, o anume sobrietate a imaginii și pledoaria mea pentru volumetrie, introspecție și dialog tainic.” a declarat graficianul Codruț Duduman.

Articole similare

Back to top button