ActualitateSliderSocialUltima ora

Povestea lui Sergiu – tânărul pasionat de pirogravură

Adevărata pasiune nu moare niciodată și nu ține cont de niciun impediment. Pe scurt, aceasta este povestea lui Sergiu, un tânăr de 30 de ani diagnosticat cu hemipareză. Hemipareza se referă la slăbiciunea ușoară-moderată apărută pe o parte a corpului, afectând grav calitatea vieții pacientului. În ciuda dizabilității cu care se confruntă, Sergiu și-a descoperit în urmă cu 5 ani o pasiune care nu doar că îi face plăcere, dar îl face să uite de problema de sănătate cu care se confruntă. Sergiu este pasionat de pirogravură – arta de a grava desene pe diferite obiecte de lemn sau alte materiale.

Sergiu a încercat să lucreze și în alte domenii însă dragostea pentru ceea ce face l-a atras înapoi către arta pirogravurii și de 5 ani de zile desfășoară aproape zilnic această activitate.

Visul cel mai mare al lui Sergiu este ca lucrările sale să fie expuse peste hotare. O mare parte a lucrărilor, de asemenea, au fost și sunt scoase la vânzare, prețul fiind stabilit de Sergiu în funcție de complexitatea lucrării și de durata execuției.

Povestea lui Sergiu este printre altele o poveste emoționantă și transmite o adevărată lecție de viață. Pentru el pasiunea și plăcerea de a realiza astfel de lucrări sunt atât de mari încât nu ține cont de cât timp alocă pentru finalizarea unei lucrări. Tot ceea ce face Sergiu face din pură plăcere și își face programul după propriul stil.

Pe lângă pirogravură, Sergiu are și alte pasiuni. Pirogravura rămâne însă în topul preferințelor sale, fiind ceva fără de care nu ar putea trăi, fără de care nu și-ar imagina viața.

Sergiu este încrezător în forțele sale și în ciuda problemei de sănătate cu care se confruntă are încredere în planul divinității.

Back to top button