ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Vizita lui Berceanu la Cariera Roșia a produs un val de reacții

Fostul Șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, a susținut în cadrul zilei de ieri un mic spectacol în fața Carierei Roșia din cadrul complexului Energetic Oltenia, cea mai mare carieră minieră din Europa.

În baza retragerii acordului de mediu, Berceanu a susținut sus și tare că respectiva carieră trebuie închisă, funcționarea sa constituind o infracțiune.

Având în vedere faptul că Octavian Berceanu face parte din formațiunea politică USR, Radu Miruță, deputatul de Gorj al Uniunii Salvați România a ținut să precizeze prin intermediul unui comunicat anumite aspecte pe care presa locală fie a omis, fie nu a dorit să le preia:

Octavian Berceanu nu reprezintă poziția USR și are o agenda proprie în goana lui după senzațional, posibil reprezentând agenda ONG-urilor absurde.

Cariera Roșia are din pacate o decizie a instanței și nu live-uri cu Berceanu închid sau deschid cariera, ci legea și respectarea sau nerespectarea ei. Cred cu tărie ca reprezentanții CEO vor reuși sa îndeplinească măsurile astfel încât cariera Roșia sa poată funcționa în continuare.

Astăzi dl Berceanu împreună cu un fost coleg parlamentar, dezertat între timp în tabăra lui Dacian Cioloș și plecat din partid, au venit sa facă live-uri la Cariera Roșia crezând ca impun ei respectarea unei hotărâri judecătorești dacă se filmează.

Intr-un județ cu sensibilități clare și cu dependenta de industria asta, în contextul crizei energetice ce fac ei este doar băgat în seama. Legea este lege și e treaba altora sa o judece, sa o aplice și sa impună respectarea ei.

Astfel de acțiuni, fără a reprezenta poziția partidului USR, mă duc cu gândul la scenariile în care au fost prin USR unii care au reprezentat interesele ascunse ale altor ONG-uri absurde de mediu și tare bine ii este acum USR-ului ca odata cu înființarea REPER au plecat și astfel de posibile săgeți care reprezentau agende străine României. Bine ca ne-am curățat de ei!

Cariera Roșia se inchide sau de deschide de lege, de instanțele de judecata, de respectarea unor norme nu de like-uri, nu de Berceanu, nu de ONG-uri, nu de noul partid REPER ai cărui oameni în Gorj nu au reprezentat nimic.”

Rămânând pe ramura politică, ne îndreptăm către o altă culoare politică, de data aceasta social democrată. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, urmărind cele întâmplate ieri, consideră că situația este una destul de simplă. Președintele PSD Gorj susține că prin intermediul acestui incident, dorințele și planurile acestei formațiuni politice au ieșit la iveală – cei de la USR doresc închiderea acestei unități economice vitale pentru județul Gorj.

Weber consideră că nu este normal ca o persoană ce aparține unei formațiuni politice și susține că luptă pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia să recurgă la asemenea fapte.

Concluzionând, Mihai Weber declară că această formațiune politică – USR – susține distrugerea economiei, a zonei energetice, a posibilității României de a deveni independentă din punct de vedere energetic.

Inclusiv conducerea Complexului Energetic Oltenia împărtășește o părere similară referitoare la faptele petrecute ieri la Cariera Roșia. Daniel Burlan, directorul CE Oltenia, declară că, din păcate, la momentul actual există anumite persoane care operează împotriva intereselor naționale și a sistemului energetic național. Burlan aduce lămuriri cu privire la acel aviz de mediu despre care Berceanu susține că a fost retras. Directorul CEO a explicat cum instanța judecătorească din București a dispus suspendarea acordului de mediu pentru Carierea Roșia până la data când va avea loc judecata solicitării venite din partea unei organizații care se luptă să închidă această carieră minieră încă din anul 2012.

Burlan susține, de asemenea, că motivele acestei organizații nu fac altceva decât să creeze o aparență că actele în cauză au fost emise cu nerespectarea prevederilor legale. Mai mult, directorul CEO consideră că activitatea Cariei Roșia nu produce efecte negative asupra mediului, respectiv asupra anumitor vietăți. Cu alte cuvinte, ocrotirea naturii este ambalajul care îmbracă dorința stopării activității miniere din această zonă, respectiv închiderea Carierei Roșia.

Daniel Burlan declară că în momentul de față Complexul Energetic Oltenia a făcut recurs acestei hotărâri a instanței, în speranța ca în cursul săptămânii viitoare să fie stabilit un termen de judecare al recursului.

Articole similare

Back to top button