Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

„Icoane și flori” la CJCPCT Gorj

La Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a avut loc, în Săptămâna Patimilor, vernisarea expoziției de pictură “Icoane și flori”. Cei ce au expus astăzi la Sala “Florin Isuf”  a CJCPCT Gorj sunt Larisa Mutu Mindoiu, Gelu Costea, Luminița Fuiorea și Florin  Hutium. Paștelele este una dintre cele mai mari sărbători creștine, pentru întâmpinarea căreia toți românii se pregătesc atât trupește cât și sufletește.

Curatorul expoziției, Teodor Dădălău spune că picturile alese au rolul de a bucura sufletele pentru că arată cea mai frumoasă sărbătoare a primăverii, Învierea Domnului. Flori, icoane și ouă încondeiate! Aceasta este imaginea pe care cei mai mulți dintre noi o au despre această sărbătoare trăită în fel şi chip, în decursul timpului. Picturile realizate de Larisa Mutu Mindoiu, Gelu Costea, Luminița Fuiorea și Florin Hutium au adus o licărire de bucurie în ochii iubitorilor de frumos, o rază de lumină și speranță. Spiritual, sărbătoarea Pascală este bucuria de a fi alături de cei dragi fiecăruia, dorinţa de a privi cu îngăduinţă în jur, de a căuta împăcarea şi de a ierta celorlalţi greşelile, măcar o singură dată pe an.

Articole similare

Back to top button