ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Gorjul – pro sau contra demisionării lui Cîțu

Subiectul de natură politică care se află în momentul de față pe buzele și în atenția tuturor se referă la solicitarea unei părți semnificative a șefiei liberale de demitere din funcția de președinte al Partidului Național Liberal a lui Florin Cîțu.

Prim-vicepreședinții, mai mulți vicepreședinți, dar și peste jumătate dintre liderii de organizații liberale s-au coalizat și i-au cerut demisia șefului PNL, fiind gata să declanșeze un Congres Extraordinar în cazul în care Cîțu nu se conformează.

În Gorj, părerile cu privire la această mișcare de la cârma PNL-ului sunt împărțite. Pe de o parte, prefectul Marcel Iacobescu își arată neutralitatea cu privire la această solicitare, susținând că există atât oameni care sunt mulțumiți de activitatea lui Cîțu, cât și oameni total nemulțumiți. Prefectul speră ca în urma discuțiilor și negocierilor purtate în prezent să se ajungă la cea mai bună soluție.

La polul opus, primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, este de părere că lucrurile nu decurg tocmai bine în Partidul Național Liberal și că președintele PNL, Florin Cîțu, nu merge către direcția cea bună. Edilul susține că Florin Cîțu, deși poate fi un profesionist, nu poate fi un lider politic, drept dovadă experiența perioadei în care, sub conducerea lui Cîțu, Partidul Național Liberal nu a excelat.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarant astăzi că Florin Cîțu a cerut o explicație contestatarilor. Una dintre nemulțumiri este legată de faptul că nu a început programul Anghel Saligny. Acest program nu face parte din atribuțiile lui Cîțu.

Secretarul General al PNL a mai spus că Președintele României trebuie scos în afara puciurilor de partid. Dan Vîlceanu a mai declarat că circulă în spațiul public foarte multe știri false.

În timp ce discuțiile despre demisia lui Cîțu sunt la ordinea de zi, o demisie care surprinde pe toată lumea este cea a lui Dan Vîlceanu din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal, conform REALITATEA.NET.

„Şedinţa convocată mâine este una statutară şi chiar s-a făcut la solicitările pe care preşedintele partidului le-a primit. (…) Colegi din BEx au primit mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj de la Secretariatul General că e mâine şedinţă de BEx. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci, şi la şedinţa de mâine îmi voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii să facă lucrurile aşa cum doresc, dar nu sub supravegherea mea”, afirmă Vîlceanu, cu referire la ședința de sâmbătă în care se va decide soarta președintelui PNL Florin Cîțu.

„A fost convocat un BEx mâine, mi se pare normal să mă duc mâine în faţa colegilor. În ceea ce mă priveşte, cel puţin din această poziţie de secretar general va trebui să fiu garantul respectării tuturor procedurilor în partid ori, în condiţiile în care circulă cu mesaje din astea, nu vreau să se întâmple. E vorba de o situaţie absolut penibilă”, punctează în continuare Vîlceanu.

Oficialul nu exclude inclusiv plecarea din fruntea ministerului. Întrebat despre o posibilă plecare a sa de la conducerea ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu a arătat că nu are drept scop în viaţă să fie ministru “toată viaţa”.

Articole similare

Back to top button