ActualitateSliderSocialUltima ora

Panica legată de carburanți este nejustificată

Ministrul Energiei,  Virgil Popescu, adresează românilor un mesaj prin care solicită ca aceștia să își păstreze calmul întrucât panica legată de posibila criză a combustibilului este nejustificată. Acesta a dat asigurări conform cărora România are suficiente rezerve de carburanți iar prețurile nu au de ce să se majoreze.

Aceleași asigurări vin și din partea directorului Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, din a cărui confederație făcând parte producătorii de carburanți din România:

“Oameni buni, sunt directorul celei mai mari confederații patronale din România. Producătorii de benzină sunt membrii noștri. NU O SĂ FIE MÂINE BENZINA 11 LEI. Vă spun asta cu toată responsabilitatea de care sunt capabil. Da, e război lângă noi. Da, e inflație. O să fie fluctuații. Da, mâine o să treacă puțin de 8 lei, poate va fi 8.10, dar nici vorbă de minciunile circulate iresponsabil. Vă rog, mergeți acasă.

Later edit: Nu vă mai luați după o poză de nu știu unde. Vedeți linkul de mai jos. Știți foarte bine că există benzinării mai scumpe, altele mai ieftine. Noi vorbim de prețul mediu în România. Dacă-mi arătați o poză cu 9 lei, e o benzinărie din mii. Eu vă spun că prețul mediu al combustibilului în România va fi mâine în jur de 8 lei. Și că există stocuri și că nu e niciun motiv să vă panicați. Și că în această perioadă de criză vor mai fi fluctuații, dar haideți să acționăm rațional.

Încă un later edit și gata: căutați pe internet și citiți despre ”self-fulfilling prophecy”. Wikipedia e suficient.”

În același timp, deputatul USR, Radu Miruță susține drept cauză directă a episodului de ieri creșterea care a fost mult mai mare decât prețul cu care a crescut litrul combustibilului în timp. Saltul chiar și cu 2 lei față de prețul actual de la unele benzinării a generat modificarea comportamentului uman. Oamenii obișnuiți deja cu majorările semnificative ale prețurilor, s-au așteptat la ce e mai rău și drept urmare, au încercat să alimenteze cât prețul era cât de cât rezonabil.

De asemenea, deputatul USR susține că Ministrul Energiei nu are credibilitate când încearcă să liniștească populația întrucât tot el a susținut că anul acesta nu va exista o creștere a prețului la electricitate și gaze naturale și iată că fix asta s-a întâmplat.

Back to top button