ActualitateSliderSocialUltima ora

Românii sunt preventivi dar totuși nu își asigură locuințele

Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe din România sunt obligați să își asigure casa pentru riscurile de catastrofă naturală, precum cutremur, inundație, alunecări de teren.

Se pare că similar anilor precedenți, nici anul acesta românii nu se înghesuie să își asigure locuințele. Nici măcar PAD-ul, polița de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale, nu prezintă un interes sporit pentru aceștia. Motivul poate fi faptul că deși respectiva poliță este obligatorie în contextul legii, nimeni nu efectuează demersuri pentru ca legea să se și aplice.

Odată cu pandemia care a împins oamenii spre carantinarea la domiciliu, a crescut și numărul incidentelor din cadrul locuințelor. Avariile instalațiilor și conductelor de apă și gaze și incendiile reprezintă câteva dintre incidentele care au fost soldate cu despăgubiri. Se constată, astfel, că deși daunele au crescut, numărul polițelor de asigurare este în scădere.

Valorile polițelor de asigurare cuprind următoarele sume: 20 euro, respectiv 100 lei la cursul de astăzi, pentru polița obligatorie (PAD), și aproximativ 250 lei pentru polița facultative. Ambele polițe pot fi achitate în rate, fiind vorba de 4 rate anual.

Back to top button