ActualitateSliderSocialUltima ora

Cum s-au modificat taxele în Lelești

Scumpirea acerbă a prețurilor și a facturilor a luat cu asalt pe toată lumea și aceste creșteri par să nu se mai oprească.

În acest sens, mai multe primării ale județului Gorj au decis ca anul 2022 să nu reprezinte un an al majorării semnificative în cuantumul taxelor și impozitelor locale, tocmai pentru a veni în sprijinul localnicilor care sunt dați peste cap de facturile uriașe.

Una dintre primăriile care a adoptat această decizie este primăria comunei Lelești din județul Gorj. Această comună formată din satele Frătești, Lelești (reședința) și Rasovița, este administrată în prezent de primarul Laurențiu Turcilă care, în cadrul interviului de astăzi a prezentat situația taxelor și impozitelor locale aferente anului 2022.

De la edilul localității am aflat faptul că taxele și impozitele nu au suferit modificări, singura majorare de care este vorba fiind inflația.

Există totuși o modificare în valoarea unei taxe, modificare pe care unii localnici nu o înțeleg. Este vorba despre valoarea taxei de salubrizare per gospodărie care s-a dublat comparativ cu anul anterior. Primarul susține că aspectul pe care unii localnici nu reușesc să îl înțeleagă este faptul că majorările acestei taxe sunt stabilite de către operatori, adică firma care se ocupă de colectarea gunoiului menajer. Odată cu creșterea combustibilului, a depozitării și a multor altor elemente, a urmat desigur și creșterea taxei lunare de colectare. Deși edilul nu și-ar fi dorit o asemenea modificare în valoarea respectivei taxe, serviciile de salubrizare reprezintă o necesitate de care comuna Lelești, ca și alte comune de altfel, nu se putea lipsi.

Articole similare

Back to top button