ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

De la drum expres la….simplu drum!

„Copilul de suflet” al prședintelui PSD Gorj, Mihai Weber, are probleme. Când spunem că are probleme ne referim la faptul că a dispărut. Este vorba de drumul expres Târgu Jiu – Craiova, care, după spusele deputatului USR Radu Miruță, s-a transformat într-un simplu drum…

“Intr-un mod cu totul ticalos, in Planul Investitional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport 2020-2030, publicat acum cateva zile de Guvern si accesibil public aici https://bit.ly/3fjIqEl, drumul expres Targu Jiu Craiova a fost eliminat, negasindu-se in tabelul 2.1.32 al drumurilor expres, de la pagina 68.

Din drum expres (2+2 benzi) in regim de autostrada, pe tronson nou, asa cum este prevazut in normative drumul expres, a fost trecut in tabelul 2.1.33, pagina 69 la categoria de drum secundar pana la Filiasi unde se va intersecta cu DX2, drumul expres Craiova-Lugoj.

Ce inseamna acest lucru? In locul unui drum nou, in regim de autostrada (viteza 120km/h), cu benzi de circulatie de 3.5m latime (fata de 3.75 pe autostrada), cu doua acostamente laterale de cate 1.5m pentru stationare de urgenta, PSD ne spune acum ca se va folosi drumul existent care va fi largit din loc în loc (drumurile transregio nu sunt în regim de 2+2 și nici cu viteza de drum expres). Adica, de la Tg Jiu pana la Filiasi va ramane drumul actual, tot prin localitati, tot cu zone cu o singura banda pe sens, tot cu benzi inguste, fara acostament si fara regim de viteza de 120km/h. Adica mai nimic in plus fata de ce avem actualmente. Bravo, PSD Gorj, ani infrant și de aceasta data!”

Radu Miruță, arată cu degetul spre PSD și spune că Drumul „de suflet ” al politicienilor de rit vechi a ramas doar in pliante. Pana sa vina USR la guvernare nu au facut absolut nimic. In timpul scurt ministrul Drula-USR a semnat contractul pentru proiectul „la cheie”, a pus bani in buget pentru inceperea studiilor geotehnice care au si demarat.”

Deputatul USR-ist acuză PSD-ul că a venit la guvernare și a scos drumul din lista de drumuri expres, afirmând că sloganul fapte nu vorbe îi lovește direct în față.

“A revenit PSD si a scos drumul in regim de autostrada din lista de drumuri expres, spunandu-ne sa ne obisnuim cu vechiul drum. Inca o data sloganul PSD „fapte, nu vorbe” ii loveste direct in fata, vorbele fiind ale lor, faptele fiind alte altora.

Acest Plan Investitional se trimite Comisiei Europene si este biblia investitiilor in infrastructura in perioada 2020-2030. Ce nu este aici, nu se finanteaza.”

Back to top button