SliderSocialUltima ora

Titularizare: S-au retras când au văzut subiectele!

Proba scrisă a examenului de titularizare în învățământ a avut loc astăzi. La nivel național s-au înscris 34.120 de candidaţi, dintre care 5.190 din promoţia curentă. În Gorj, la concursul de ocupare a posturilor și catedrelor didactice vacante din învăţământul preuniversitar și-au depus dosarele 555 de candidați pe 45 de specializări.

Totuși, nu toți s-au prezentat astăzi la unul dintre cele 3 centre de examinare din Târgu Jiu.  132 au ales să nu vină, fie pentru că nu s-au simțit pregătiți, fie din alte cauze. Nu toți au finaliat însă proba. 50 au preferat să părăsească  sala după ce au văzut subiectele.

Din fericire nu au fost înregistrate incidente. Niciun candidat nu a fost eliminat pe motiv de fraudă, cu toate că „se bat” cu toții pe numai 15 posturi titularizabile. Asta înseamnă că circa 28 de profesori au luptat pentru un loc de muncă pe perioadă nedeterminată pe raza județului Gorj.

După corectarea lucrărilor într-un centru din alt județ, urmează afișarea rezultatelor în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare, dar și online pe platforma dedicată examenului.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru posturile de suplinitor – minim nota 5. Proba practică şi inspecţia la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin Ordonanță de Urgență.

La nivel naţional sunt disponibile 4.814 catedre titularizabile. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează învățământul preșcolar și primar, dar și muzica instrumentală.

Back to top button