SliderSocialUltima ora

Provocați să doneze sânge

Leapșa cu donarea de sânge este o metodă inedită de a rezolva într-o oarecare măsură criza de sânge cu care se confruntă România. Ciprian Florescu a fost cel care a lansat o astfel de provocare zilele acestea. Consilierul local a aflat de lipsa acută de sânge cu care se confruntă spitalele și a mers în acest weekend să doneze pentru semenii săi aflați la nevoie.

Ulterior i-a venit ideea lansării unei provocări și a pasat „leapșa” către doi prieteni, într-o postare pe pagina sa de socializare. Fostul secretar de stat în Ministerul
Energiei, Andrei Maioreanu este unul dintre ei, iar celălalt este Gabriel Giorgi, fostul director general al Minprest.

Sunt, din nefericire, mulți oameni care au nevoie de sânge. Voi apela la prieteni, voi încerca să-i conving să facă un gest similar. Și tot atunci mi-a venit ideea: tot ne-am provocat în ultima vreme ba să facem flotări de dragul sportului, ba să jonglăm cu hârtia igienică, ba să postăm poze din copilărie.

 AȘADAR, lansez o provocare ce sper să se rostogolească în mediul on line și să contribuie la binele celor bolnavi.

Astăzi, provoc să doneze sânge doi prieteni, doi oameni extrem de apropiați de oameni, două persoane publice speciale: Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei și Giorgi Gabriel Giorgian, fost director general la Minprest!

Andrei Maioreanu a și intrat în jocul lansat de consilier în scop umanitar, printr-o distribuire a postării lui Florescu și descrierea Accept provocarea! .

Directorul Centrului de Transfuzii Târgu Jiu spune că astfel de „jocuri” sunt binevenite și chiar un singur donator în plus poate salva alte 3 vieți.

Zilele acestea este mare nevoie de grupa AB negativ pentru a prepara concentrat trombocitar, necesar unui pacient aflat într-o stare delicată de sănătate, internat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button